Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Нагородження переможців та призерів

Нагородження переможців та призерів

У п’ятницю 1 лютого в приміщенні Будинку культури відбулось нагородження переможців та призерів першого чемпіонату села з шахів та шашок.

Змагання відбулись в чотирьох вікових категоріях, хлопці/чоловіки та дівчатка/жінки не були розділені, а грали разом. 
У чемпіонаті мали змогу взяти участь тільки жителі Нових Петрівець, або учні новопетрівських шкіл.
Змагання відбувались у два етапи. Перший відбірковий та другий фінальний. Відбіркові серед перших трьох вікових категорій проходили в загальноосвітніх школах, мали вони відбутись серед тих дітей, які проживають, але не навчаються у школах нашого села. Та через невелику кількість заяв на участь відбіркові змагання тут не довелось проводити, а всі бажаючі одразу потрапили до фінального етапу змагань.
Фінальні змагання було проведено протягом чотирьох ігрових днів.
До вашої уваги трохи статистичних даних. 
Переможцями стали 7 хлопців/чоловіків та одна жінка.
Призерами (включаючи переможців) стали 19 хлопців/чоловіків та 5 дівчаток/жінок. 
Наймолодшим учасником, як у відбірковому турнірі, так і у фінальному став Магдик Макар з вулиці Набережно-Дніпровської, йому лише 5 років. Незважаючи на те, що був наймолодшим, він посів п’яте місце в турнірі з шашок з семи учасників фінальних змагань, здобувши 2 перемоги, 3 нічиї та 5 разів програв.
Призерами (включаючи чемпіонів) стали: учні ЗОШ №1 – 7 (2 перших місця, 2 других, 3 третіх), ЗОШ №2 – 6 (3, 2, 2), ЗОШ №3 – 2 (0, 1, 1,).
Найбільше, а саме по два чемпіони, має вулиця Свято-Покровська та Межигірська. Призерів найбільше з вулиці Свято-Покровська – 4, з Межигірської -3, з Ново-Київської -3, з Гречка - 2.

Переможці отримали чемпіонські кубки, медалі та дипломи, володарі других-третіх місць - медалі та дипломи.
Також призери отримали грошові нагороди. Чемпіони - по 1000 грн., срібні призери - по 750 грн., бронзові - по 500 грн.

Сільський голова Радіон Старенький анонсував, що відтепер цей чемпіонат стане щорічним, а також ще буде проводитись турнір, в якому зможуть взяти участь не тільки новопетрівчани. Переможці цих змагань автоматично потраплять до фінальної стадії змагань як цього турніру, так і наступного закритого (в якому візьмуть участь тільки жителі Нових Петрівець) чемпіонату, що відбудеться в наступному році.

08 лютого 2019